FIVS 2025 BRUSSELS MEETINGS

WHITE & CASE 37 rue de la Science 1000 Brussels

DRAFT PROGRAMME 18-19 March

Events organised by

With the outlook for wine remaining challenging in 2025, FIVS "The Voice of Wine" is working to strengthen and realign to support our members and the wine sector in these transformative times.

Our March meetings will focus on how we will deliver our new FIVS 3-year Strategy. During the sessions, we will identify the key actions FIVS will do over the coming period and consider how to align our tasks with the strategies of our most important stakeholders, including the World Health Organization (WHO), the Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV), and the Food and Agriculture Organization of the United Nations' (FAO) Codex Alimentarius Commission. Led by the Committee Chairs, this year's meetings will focus more on our committees and their workplans than previous conference-style gatherings.

The meetings (open to FIVS members only) are expected to **run from 9 AM on Tuesday, 18 March** and will **conclude with lunch at 1 PM on Wednesday, 19 March**. We have liaised with other major wine organisations holding in-person meetings in Europe to ensure our dates and times are the optimum fit for as many of our members as possible.

All timings will be confirmed as the programme develops. At present, we will aim to have our **FIVS General Assembly on 18 March** and plans are afoot for a networking dinner that evening. A registration fee (tbc) will apply and be payable at the point of booking your participation.

DAY 1 - 18 March

FIVS GENERAL ASSEMBLY				
08.45 (15 mins)	Registration	Coffee and pastries available		
09.00 (20 mins)	Welcome and CEO address	 Julie Hesketh-Laird FIVS activities and achievements - release of our Annual Review 2024 to Members. A word on the purpose of the Brussels meetings and the operational planning underway. 		
09.20 (40 mins)	Forward Look Presco Short-Life Working Groups progress	Charles Jefferson (Membership SLWG) and Sarah Wilson (SLWG Committees & Ways of Working)		
th	Developing a FIVS Corporate Plan	Julie Hesketh-Laird		
10.00 (40 mins)	FIVS General Assembly	 Co-Presidents: Ignacio Sánchez Recarte & Charles Jefferson and CEO: Julie Hesketh-Laird To consider and approve the usual governance matters and select new Presco members. 		
1 0.40 (30 mins)	Coffee & networking	Opportunity to network with FIVS members and continue discussions		

DELIVERING FIVS STRATEGY 2024-2027 COMMITTEE SESSIONS

rivs monty: Irade & Global Economics				
11.10 (1h20)	Economic Sustainability Committee Session	Chair: Jamie Ferman and Nicola Tinelli		
X	Presentation: Measuring the Impact of Tariff and Non-tariff Barriers on Wine Trade	Simon J. Evenett, Professor of Geopolitics & Strategy IMD Business School		
	Panel discussion on the cost of regulation	Simon J. Evenett & John Clarke, former Director General of International Affairs at DG Agri/European Commission		
12.30 (1h)	Lunch and networking	Wine sponsored by Comité Vins		
13.30 (1h15)	Economic Sustainability Committee Session (continued) Working session	 Chair: Jamie Ferman and Nicola Tinelli Outcomes of the High Level Group on the future of the EU wine policy meetings: Mauro Poinelli, Head of Unit, Wine, Spirits and Horticultural products in the Directorate General for Agricultural and Rural Development (DG AGRI), European Commission FIVS E-labelling Principles Wine Labelling – Global Developments 		
FIV/C Dute with a Million of Country in a letting				

FIVS Priority: Wine & Sustainability

14.45 (45 mins)	Environmental Sustainability Committee Session Working session	 Chair: Chris Savage and Patricio Parra FIVS Stakeholder Matrix: Patricio Parra & Laura Gelezuinas Presentation of the WWTG Sustainability Matrix: Sarah Wilson Spotlight on upcoming EU Reporting & Compliance Requirements (CS3D, CSRD, etc): William de Catelle, Associate, White & Case 		
15.30 (30 mins)	Coffee & networking	Opportunity to network with FIVS members and continue discussions		
FIVS Priority: Wine & Society				
16.00 (1h15) 17.15 (5 mins)	Social Sustainability Committee Session Working session Close	 Chair: Simon Stannard FIVS UN NCD Strategy: Please come prepared to share your government's position on the UN discussions/ papers and contribute to any FIVS activities Refreshing the Committee's terms of reference 		
17.20 (1h40)	Free time			
19.00 (3h)	Networking dinner	La Table de Mus Place de la Vieille Halle aux Blés 31, 1000 Bruxelles Dress code : business casual		

DAY 2 - 19 March

08.45 (15 mins)	Arrival	Coffee & pastries available		
09.00 (5 mins)	Welcome, housekeeping remarks and purpose of the day	Chair: Julie Hesketh-Laird		
UNDERPINNING OUR FIVS WORK WITH SOUND SCIENCE				
09.05 (1h)	Scientific & Technical Committee Working Session	Chair: Jennifer Turner, Paul Huckaba, and Eric Wilkes - Fire Impact: Eric Wilkes - De Minimis: Matthieu Dubernet tbc		
FIVS Priority: Workable Operating Environment				
10.05 (1h)	FIVS Strategic Engagement Opportunity Managing our outreach and relationship with the stakeholders identified in our strategy: the World Health Organisation, Codex & the OIV	 Chair: Julie Hesketh-Laird Update on OIV Expert Group Meetings: Laura Gelezuinas Interactive session on how we move forward, what we do well and where are the gaps. Our proactive agenda with the OIV is if particular concern. 		
11.05 (30 mins)	Coffee & networking	Opportunity to network with FIVS members and continue discussions		
11.35 (1h)	Codex Task Force Working Session	 Chairs: Tim Ryan and Eric Wilkes Engagement Plan with Codex How to leverage Codex in the future around enforcement of standards 		
12.35 (15 mins)	Pulling it all together	Co-Chairs of each Committee/WG/TF to summarise the outcomes and actions from their sessions		
12.50 (10 mins)	Wrap up & closing remarks	Julie Hesketh-Laird		
13.00 (1h)	Networking lunch and wine	Wine sponsored by Comité Vins		
	CLOSE			